Poliisi toivoo rauhallista poikkeusolojen vappua – kivasti kotosalla omalla porukalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisin ja muiden viranomaisten kehotus on, että vappua juhlitaan kotipiirissä läheisten kesken. Yleisillä paikoilla ei ole suotavaa oleskella tarpeettomasti. Vaikka ihmiset kokoontuisivat vain oman perheen kanssa pienenä ryhmänä, useista ryhmistä muodostuu äkkiä isoja satojen henkilöiden joukkoja.

Perinteisillä vappukokoontumispaikoilla ei tänä vuonna ole ohjelmaa, eikä niille ole syytä mennä pienemmälläkään porukalla. Poliisi vetoaa aikuisia seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä sekä tarvittaessa ohjeistamaan heitä. Poliisin toimintamallit pysyvät samanlaisena aiempiin vappuihin verrattuna koronatilanteesta huolimatta.

‒Odotamme, että ihmiset noudattavat annettuja ohjeita ja rajoituksia niin itsensä, läheistensä kuin koko yhteiskunnan takia, eikä poliisin tarvitsisi puuttua poikkeusoloissa kiellettyihin kokoontumisiin, poliisi tiedottaa.

Sisäministeriö ja poliisi ovat käynnistäneet #virtuaalivappu-kampanjan, joka kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa. Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi. Sivulta löytyy myös lisää vapunviettoon ja koronaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

Vappuaatto on koittanut! Kertaa tästä poliisin muistilista virtuaalisen vapun viettoon:◾ Juhli skoolaamalla vapulle…

Publiée par Suomen poliisi sur Mercredi 29 avril 2020