Edesmenneen Ezkimon albumi julkaistiin postuumisti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ezkimo-taiteilijanimeä käyttänyt räppäri Mikko Mutenia menehtyi yllättäen kesken uuden musiikin äänitysten kesäkuussa 2015 vain 35-vuotiaana. Nyt hänen kesken jäänyt Agentti Sumo -albuminsa on julkaistu postuumisti.

Levyn tuottajana toiminut Ezkimon veli Juho ”Juan Muteniac” Mutenia laittoi biisiaihiot pöytälaatikkoon ja ajatteli, että nämä laulut jäävät vain hänen ja edesmenneen veljensä yhteiseksi salaisuudeksi. Viime kesänä Mikon kuolemasta tuli kuluneeksi neljä vuotta. Juholle tuli samoihin aikoihin vahva fiilis siitä, että aikaa on kulunut tarpeeksi ja että hän on valmis saattelemaan kesken jääneen albumin loppuun.

– Aiemmin tuntui todella raskaalta yrittää tarttua tähän projektiin, mutta nyt mun mielestä oli vaan mahtavaa kuulla Mikon ääntä ja tehdä töitä meidän yhteisen jutun kanssa. Ennen tämä projekti edusti mulle surua ja menetystä, nyt tein tätä ilon kautta ja sain tästä tosi paljon itsekin. Tämä oli myös mulle henkilökohtainen matka ja tämän meidän yhteisen jutun vieminen loppuun oli tosi vapauttava kokemus, Juho Mutenia kertoo.

– Ainoan sisaruksen menettäminen on käsittämättömän hirveä kokemus, mutta vastoinkäymisiä on kaikkien tiellä ja hyväksymällä mitä elämässä tapahtuu voit perspektiivien muuttuessa nauttia elämästä joskus enemmän, kuin koskaan ennen. Kun käyt tosi pimeässä, näet valon vielä kirkkaampana. Haluan omistaa tän levyn kaikille, jotka on menettänyt sisaruksen.

Albumilta on julkaistu kaksi singleä, Ajan henki feat. Anssi Kela sekä Nyt ja aina, jolla fiittaavat Paleface, Brädi, Joniveli sekä Skandaali. Levystä on tehty myös vinyylipainos, joka julkaistaan perjantaina 8. toukokuuta.