Mies yritti säilöä seteleitä hautaamalla ne maahan – osoittautui huonoksi ideaksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Jotkut ihmiset säilövät rahojaan sukanvarressa, mutta eräs kiinalaismies on ottanut toisenlaisen lähestymistavan rahan tallentukseen. Hän sai oppia kantapään kautta miksi seteleiden kaivaminen maahan ei kannata.

Wang-niminen viljelijä hautasi kaksi miljoonaa juania, eli noin 260 000 euroa maatilalleen viisi vuotta sitten. Hän ei ollut luottanut vanhemmiltaan perimiensä rahojen säilyvän pankissa. Kaivaessaan rahoja esiin Wangia odotti kuitenkin ikävä yllätys, sillä setelit olivat homeisia ja hajosivat kappaleiksi kosketuksesta.

Paikallisen pankin henkilökunta teki ylitöitä pelastaakseen niin paljon maahan kaivettuja rahoja kuin vain mahdollista. Kiinan pankin mukaan seteleiden arvo säilyy kokonaisuudessaan, mikäli ne ovat säilyneet ehkänä 75-prosenttisesti. 50-75 -prosenttisesti ehjinä säilyneistä rahoista hyvitetään puolet niiden alkuperäisestä arvosta.

Suuri osa Wangin maahan hautaamista rahoista onnistuttiin lopulta miehen onneksi pelastamaan. Noin 25 prosenttia seteleistä oli muuttunut käyttökelvottomiksi, uutisoi UPI.