Haastattelussa Aaron Salovaara: ”Yritän saada koulut mahdollisimman hyvin tehtyä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen konemusiikin pioneereihin lukeutuva Jaakko ”JS16” Salovaara on edelleen aktiivinen musiikin saralla, mutta nyt perheessä on toinenkin levyttävä artisti. 15-vuotias Aaron Salovaara on nimittäin julkaissut Top it Off -esikoissinglensä, jossa vierailee räppäri Brandon Bauer. Stara tavoitti Aaronin haastatteluun studioltaan.

Vuoden ajan musiikkia aktiivisesti tehnyt Aaron Salovaara on viettänyt koko elämänsä musiikkialaa läheltä seuraten, ja nuori mies soittaa itsekin rumpuja ja pianoa. Ensimmäinen muistikuva esiintymislavalta Aaronilla on isän keikalta reilun viiden vuoden takaa.

– Pääsin lavalla isän kanssa ja se oli aika jännää. Siellä oli tosi kova ääni ja heitin siellä jotain käsimerkkejä ilmaan. Olin varmaan alle kymmenvuotias. Olen soittanut pienempänä pianoa ja rumpuja. En kyllä enää niitä harrasta, mutta osaan soittaa niitä edelleen, Aaron Salovaara muistelee.

Aaron Salovaara

”Jatkossa fiittaaja per biisi”

Varsinaiseksi musiikintekijäksi Aaron ryhtyi kuitenkin hieman yllättäen vasta reilu vuosi sitten yhdessä tuottaja-isänsä Jaakon kanssa.

– Vuosi sitten aloin tekemään iskän kanssa musiikkia ja nyt olen alkanut itse tekemään jo enemmänkin. Pyydän tietysti edelleen isältä apua aina välillä, mutta teen itse päätökset. Vuosi sitten aloin tekemään biittejä, ja sit Brandon Bauer kävi meillä ja soitin sille mun biitin. Brandon piti siitä ja halusi tehdä siihen sanat. Sitten se äänitettiin täällä. Brandon päätyi mukaan puolivahingossa, Aaron Salovaara kertoo.

Ensimmäisellä Top it Off -singlellä vieraileva pitkän linjan räppäri sopii mainiosti vierailijaksi kyseiseen kappaleeseen, mutta jatkossa Aaron pyrkii tekemään omissa kappaleissaan yhteistyötä mahdollisimman monien vierailijoiden kanssa.

– Mietin, että tulisi jatkossa fiittaaja per biisi, että ne vaihtuisivat mahdollisimman paljon. Huvikseni teen itsekin räppiä kavereiden kanssa niin, että räppään siihen päälle, mutta ei ole vielä ollut ajatuksia julkaista niitä.

Isän kanssa yhdessä tuotettu Seksikkään-Suklaan ja Dosdelan yhteissinkku Mitä sä flexaat oli Aaron Salovaaran ensimmäinen varsinainen tuotantoprojekti.

– Projekti lähti siitä, että aluksi oli yksi versio siitä biisistä jo, ja sitten mun ja isän piti tehdä siihen remix-versio. Siitä tuli niin hyvä, että siitä tuli kappaleen perusversio. Suklaa ja Dosdela kävivät meillä monta kertaa kylässä ja olin mukana myös kappaleen musiikkivideolla. Se oli sikakivaa. Pääsin hieman tutustumaan niihin kavereihin, Aaron kertoo.

”Yritän saada koulut mahdollisimman hyvin tehtyä”

Ensimmäinen omaa nimeä kantava single on siis nyt julkaistu, mutta pöytälaatikossa on jo useita uusia kappaleita odottamassa valmistumista ja julkaisua. Aaron valotti haastattelussa hieman millaista materiaalia on tulossa.

– Tulossa on tuollaista räppiä. Ajattelin tehdä EP-julkaisun, jossa olisi viidestä seitsemään biisiä. Julkaisusta ei ole vielä tietoa, mutta yritän saada sen mahdollisimman pian.

Suomalaisilla artisteilla menivät koronakriisin myötä kesäkeikat sivu suun, eikä Salovaarakaan pääse esittelemään esikoissingleään keikoille vielä hetkeen. Suuria suunnitelmia ei vielä kevään korvalla oltu ehditty tehdä, joten kriisin vaikutus jäi hänen kohdallaan melko maltilliseksi. Kesäsuunnitelmat ovat sen sijaan selvät.

– Ei oltu ehditty vielä miettiä keikkailuja, kun oli vasta tuo ensimmäinen biisi tulossa. Tietysti DJ-keikkoja voisi olla ensi kesäksi, mutta emme ole vielä suunnitelleet mitään. Kesällä vietetään varmasti mökillä ja kavereiden kanssa. Ja skeitataan. Tietysti tehdään musiikkia.

Musiikkiperheensä myötä myös Aaronilla musiikki tullee näyttelemään merkittävää osaa tulevaisuudessa, mutta  nuori mies suhtautuu kuitenkin tulevaan asianmukaisella vakavuudella. Musiikkiura ei ole ainoa vaihtoehto, vaikka vielä toistaiseksi se onkin ykkösvalinta.

– Tällä hetkellä se tietenkin on, mutta en ole aivan varma vielä. Yritän saada koulut mahdollisimman hyvin tehtyä, jotta on sitten mahdollisimman paljon vaihtoehtoja sitten isompana, Salovaara kertoo.