Huumekartellin johtaja kuoli koronavirukseen – Cancunin suurin kokaiinipäällikkö

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pahamaineinen meksikolainen huumepomo Moisés Escamilla May on kuollut koronavirukseen Puente Granden -vankilassa 45-vuotiaana. Hän sai hengitysoireita 6. toukokuuta ja menehtyi muutama päivä tämän jälkeen. Hän kärsi 37 vuoden tuomiotaan.

Moisés Escamilla May oli Meksikon turistien suosimalla Cancunin alueella sijaitsevan Los Zetasin pomo. Kyseessä oli alueen suurin huumekartelli, mikä toimitti pääasiassa kokaiinia rantalomakohteeseen. Mies sai tuomionsa vuonna 2008, BBC uutisoi.

Moisés Escamilla May syyllistyi lukuisiin väkivaltarikoksiin ja kidnappauksiin. Lisäksi hän oli mukana mestaamassa 12 ihmistä ja lahjoi paikallisia poliisivoimia. Koronavirus leviää helposti täyteen ahdatuissa meksikolaisvankiloissa.