Mies pelasti valaanpoikasen hengen – nyt uhkaavat kymmenien tuhansien sakot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialaisen miehen rohkea ja epäitsekäs teko saattaa poikia hänelle mittavan rangaistuksen. Hän saattaa joutua maksamaan jopa kymmenien tuhansien eurojen arvoset sakot pelastettuaan valaan poikasen.

Django-nimellä julkisuudessa esiintyvä mies oli huomannut pienen valaan juuttuneen kiinni verkkoon Queenslandin Gold Coastin tuntumassa. Koska viranomaiset eivät saapuneet paikalle ajallaan, hyppäsi hän veteen ja katkaisi valaan evän ympärille kietoutuneen verkon puukolla. Viranomaisten ilmaantuessa paikalle oli Django jo onnistunut pelastamaan eläimen.

Mies julistettiin sankariksi tilannetta seuranneiden taholta ja sosiaalisessa mediassa, mutta hyvä teko ei ole jäämässä rangaistamatta. Häntä odottaa nimittäin nyt sakkorangaistus haiverkkojen tuhoamisesta. Rangaistuksen arvon arvioidaan olevan 1 300 – 55 000 australian dollarin, eli noin 800 – 30 000 euron väliltä.

The Guardian -lehden mukaan haiverkot ovat herättäneet toistuvasti keskustelua Australiassa, sillä myös valaat jäävät helposti niihin kiinni. Djangon sakkorangaistuksen kattamiseksi on sittemmin aloitettu GoFundMe-kampanja. Sen avulla rahaa on kerätty jo yli 10 000 dollarin edestä.

 

Man rescues whale trapped in shark net

A Gold Coast man who freed a whale from shark nets earlier today could be fined for his trouble 😲🐋He said he couldn't wait for authorities to arrive, and acted on impulse – untangling the baby humpback from the netting 🐋What do you think? What would you have done? 🤔DETAILS | https://ab.co/2z0Cajq📹 Envoy Cull

Publiée par ABC Perth sur Lundi 18 mai 2020