Virtuaalivierailu suomalaisiin kyliin – Avoimet Kylät -teemapäivä kesäkuussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset suunnittelevat yhä enemmän maalle takaisin muuttoa. Lisäksi kotimaan matkailu on tänä vuonna ajankohtaisempaa kuin koskaan, ja suosittujen turistikohteiden lisäksi ihmiset voivat tutustua tavallisiin suomalaiskyliin.

Ennakkotutustumista voi tehdä Avoimet kylät -päivänä 13. toukokuuta, jolloin suomalaisia kyliä esitellään virtuaalisesti. Kylät pääsevät esittelemään omaa digiosaamistaan luomalla nettiin videoita, valokuvagallerioita, tekstejä sekä kuunnelmia. Päivän teema on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat, joten kylät voivat esimerkiksi luoda videon suosituimmista retkeilykohteistaan.

Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien tuottamaan sisältöön. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät. Viime vuonna Avoimet kylät -päivä keräsi 100.000 osallistujaa yli 600 kylätapahtumaan ympäri Suomen.