Muotitoimittaja listaa tulevat trendit: ”Nämä ostan 2020 kesäksi”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kulutushysterian kourissa ja muodin vankina vaeltavat ihmiset ovat oppineet viime aikoina arvostamaan asioita, jotka muuten otetaan itsestäänselvyytenä. Esimerkkinä mainittakoon heröteostokset ja shoppailureissut. Ei hätää, lompakot päästään avaamaan pian normaaliin tapaan.

PureWow-lehden muotitoimittaja Dena Silver on listannut vaatteet ja asusteet, jotka hän aikoo hankkia kesäksi ratsastaakseen trendin aallonharjalla. Kannattaa kuitenkin pohtia, löytyisikö omasta vaatekaapista jo vastaavia tuotteita tai auttaisiko kierros kirpputorille välttämään ylimääräistä rahanmenoa ja kuluttamista.

Kukkakesämekot ovat olleet jo pitkään muodissa ja jos ei välttämättä halua hankkia uutta vaatekappaletta kaappiin, voi viime vuoden mekkoa muokata esimerkiksi lyhyemmäksi. Terveyssandaalit ovat niin ikään muodissa edelleen, ja jos panostaa kerralla laadukkaaseen pariin, säilyvät kengät käyttökelpoisina lukuisia vuosia.

Batiikkivärjätyt shortsit ovat uutuusjuttu. Ne voi tehdä niin ikään vanhoista shortseista esimerkiksi solmuvärjäyksen avulla. Valkoinen toppi ja olkilaukku kruunaavat lookin. Monen mielestä tänä vuonna muodikkain on se, joka jättää ostamatta kertakäyttömuotia ja panostaa laadukkaisiin ja pitkäikäisiin vaatteisiin.