Oscar-gaala saattaa siirtyä – liian vähän uusia elokuvia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia on vaikuttanut koko viihdeteollisuuteen merkittävällä tavalla. Koska suurin osa elokuvateattereista on kiinni, ei myöskään uusia elokuvia ole julkaistu teatterilevitykseen.

Nyt Yhdysvaltojen elokuva-akatemian on paljastettu suunnittelevan Oscar-gaalan siirtämistä. Vaikka virallista päätöstä ei ole tehty, on siirtäminen Variety-lehden mukaan erittäin todennäköistä. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan 93. Oscar-gaala olisi tarkoitus järjestää 28. helmikuuta 2021.

Tapahtuman mahdollisesta uudesta päivämäärästä ei tällä hetkellä ole tietoa. Elokuva-akatemian paljastettiin taannoin muuttaneen väliaikaisesti sääntöjään ja hyväksyvän Oscar-ehdokkaiksi myös ainoastaan suoratoistopalveluissa ensi-iltansa saaneet elokuvat. Aika näyttää, pätevätkö uudet säännöt myös tapahtuman mahdollisen siirtymisen myötä.