Kotihälytysten määrä räjähti – humalaiset nuoret työllistivät poliisia Lounais-Suomessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi kertoo viime viikkojen työllistäneen viranomaisia sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen alueella etenkin kotihälytysten osalta. Alueella tehtiin yhdessä viikonlopussa 90 kotihälytystä perjantain ja lauantain aikana, kun vastaava luku viime vuodelta on 58.

Kotihälytykset koostuvat metelistä, häiriötä tuottavista henkilöistä ja väkivallasta. Vaikka viime viikonlopun sää oli sateinen, kokoontuivat etenkin nuoret nauttimaan alkoholia isoissa porukoissa. Humalaisista nuorisoporukoista tuli poliisille ilmoituksia eri puolilta poliisilaitoksen aluetta.

Poliisi sai ilmoituksia joukolla juhlineista nuorista perjantain ja lauantain välisenä yönä Rauman keskuspuistosta, Turun Aurajokirannasta, Kirkkotien asunnosta, Maskun Lehmuskujalta, Merikarvian mökiltä ja Nousiaisisten asunnosta. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi sai tehtävän Salon Kivikehän alueelle, jossa ilmoituksen mukaan oli ollut 50 nuorta juhlimassa. Poliisin mennessä paikalle nuoriso oli poistunut paikalta.