Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin lastenkirja ilmaiseksi verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaiten Harry Potter -kirjasarjastaan tunnettu J.K. Rowling on tarjoillut faneilleen yllätyksen. Hän on julkaisemassa uuden The Ickabog -lastenkirjan ilmaiseksi internetissä.

Rowlingin mukaan The Ickabog on itsenäinen satu ilman kytköksiä Harry Potter -sarjaan. Kirjailijan tarkoituksena oli julkaista se heti ensimmäisen Harry Potterin jälkeen, mutta velhosarjan menestyksen myötä suunnitelmat muuttuivat. Niinpä The Ickabogin käsikirjoitus jäi pölyttymään vuosikausiksi hänen ullakolleen.

Rowlingin tarkoituksena on julkaista 2-3 lukua kirjasta päivittäin 10. kesäkuuta saakka. Hän myös pyytää faneja lähettämään hänelle tarinan inspiroimaa taidetta. Parhaat niistä sisällytetään mukaan The Ickabogin marraskuussa julkaistavassa painetussa versiossa.