Venäjänvinttikoira hämmästyttää – maailman pisin kuono?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eris-nimisellä koiralla on jotain millä nuuhkia. Venäjänvinttikoira on huikean pituinen kuono, jonka uskotaan olevan maailman pisin laatuaan.

Lily Kambourian hankki Erisin vuonna 2018. Nykyään kaksivuotiaan koiran kuonon pituudeksi on mitattu 12,2 tuumaa, eli lähes 31 senttiä. Eläinlääkäri oli varoitellut Erisille todennäköisesti muodostuvan hammasongelmia, mutta toistaiseksi huomattavan pitkästä kuonosta ei ole ollut muuta haittaa kuin ruoan ajoittainen tippuminen maahan.

Kambourian kertoo Metro-lehden mukaan perustaneensa Erisille Instagram-tilin alun perin vain paikkana jossa hän voisi säilyttää sen kuvia. Sittemmin venäjänvinttikoirasta on kuitenkin omintakeisten piirteidensä ansiosta tullut suosittu Instagramin eläintähti. Erisillä onkin nykyään yli 178 tuhatta seuraajaa.