Harvey Weinsteinille uusia raiskaussyytteitä – yhtenä uhrina 17-vuotias tyttö

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuodeksi vankeuteen seksuaalirikoksista maaliskuussa 2020. Tuomioissa olivat asianosaisena Miriam Mimi Haleyi ja Jessica Mann. Heidän lisäkseen yli sata naista on syyttänyt Weinsteinia seksuaalisesta ahdistelusta tai raiskauksesta.

Weinstein tulee kohtaamaan lukuisia oikeudenkäyntejä ennen kuolemaansa. Seuraavat syytteet käsitellään Los Angelesissa. Nyt kuitenkin Manhattanin korkein oikeus on saanut käsiteltäväkseen uusia seksuaalirikossyytteitä, joissa on yhtenä asianosaisena teon aikaan ollut alaikäinen. Tätä tapausta tullaan käsittelemään lapsen raiskauksena.

Samalla väitetään, että Harvey Weinsteinin veli Robert Weinstein olisi ollut tietoinen hirmuteoista ja katsonut seksuaalisia hyväksikäyttöjä sormiensa läpi. Lisäksi syytteissä on mainittu Miramaxin sekä sen myöhemmin ostanut Disneyn tuotantoyhtiö.

Nyt 43-vuotias Tennesseen kaupungissa asuva nainen kertoo, että Harvey Weinstein raiskasi hänet vuonna 1994. Mies oli luvannut menestystä uralle, mikäli hän antaisi seksuaalisia palveluksia Weinsteinille. Tuottaja oli pakottanut naisen antamaan suuseksiä hänelle ja mies oli myöhemmin raiskannut hänet. Nainen oli teon aikaan 17-vuotias.

Weinstein uhkasi, että jos nuori nainen kertoo seksuaalirikoksesta kenellekään, tulisi hänen perheensä kärsimään. Uusissa syytteissä on uhreina myös kolme muuta naista, joita Weinstein on käyttänyt seksuaalisesti hyväksi vastapalveluksena uran edistämisessä, Page Six uutisoi.