Yhdysvaltojen musiikkiteollisuus vuorokaudeksi lakkoon – tempauksella osoitetaan mieltä poliisiväkivaltaa vastaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on nähty laajamittaisia mielenosoituksia poliisin surmattua George Floyd -nimisen tummaihoisen miehen Minneapolisissa. Poliisiväkivaltaa vastaan protestoidaan myös maan musiikkiteollisuuden toimesta.

Lukuisat levy-yhtiöt ja musiikkiteollisuuden vaikuttajat ovat ilmoittaneet liittyvänsä mukaan 2. kesäkuuta vietettävään Black Out Tuesday -kampanjaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mielenilmaukseen osallistuvat yhtiöt ja muusikot lakkoilevat tiistain ajan solidaarisuudesta poliisiväkivallan uhreja kohtaan.

Mukana mielenilmauksessa on Variety-lehden mukaan isoja levy-yhtiöitä, kuten Columbia Records, Interscope Records, Universal Music Group, Warner Music ja Republic Records. #TheShowMustBePaused, eli Show’n täytyy pysähtyä -tunnisteella leviävässä viestissä 2. kesäkuuta kuvaillaan päiväksi, jolloin musiikkiteollisuus keskeyttää työnteon ja on jälleen yhteydessä ympäröivän yhteisön kanssa.

 

View this post on Instagram

#blacklivesmatter #theshowmustbepaused

A post shared by Warner Records (@warnerrecords) on

View this post on Instagram

Say my name.

A post shared by Warner Music (@warnermusic) on