Jay-Z osti sivun kokoisia mainoksia sanomalehdistä – omisti ne George Floydille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen George Floydin kuolema poliisiväkivallan uhrina on johtanut protesteihin ympäri maailmaa. Nyt hiphop-tähti ja miljardööri Jay-Z on ottanut tapaukseen kantaa näkyvällä tavalla.

Jay-Z on yhteistyössä poliisiväkivallan uhrien, aktivistien ja asianajajien kanssa ostanut sivun kokoisia mainoksia Yhdysvaltojen suurimmista sanomalehdistä. Ne on omistettu 25. toukokuuta kuolleelle Floydille.

Ilmoituksessa lainataan kansalaisoikeusaktivisti Martin Luther King Jr.:n vuonna 1965 Alabaman Selmassa pitämää puhetta. Jay-Z:n lisäksi viestin ovat allekirjoittaneet lukuisat poliisien tappamana kuolleiden tummaihoisten nuorten miesten vanhemmat, Floydin perheen asianajajat ja erilaisten järjestöjen toimijat.