Aivot ovat kuntoilun vihollinen: ”Käyttäytyvät kuin laiskat teinit”

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kunto-ohjaaja Svava tunnetaan hänen luomastaan The Viking Method -treeniohjelmasta ja siihen keskittyvästä kirjasta. Naisen räväkkä persoona ihastuttaa myös sosiaalisessa mediassa, jossa hän jakaa vinkkejä seuraajilleen ja yrittää motivoida heitä liikkumaan.

View this post on Instagram

Here in my hand are all the external things that will make you feel better internally. ⚔️ . . We so often seek something from the outside to try to fix any emptiness, sadness, discontentment, loneliness or unhappiness, that we have on the inside. ⚔️ . . Whether it’s through striving for professional success, through having more things, through food, alcohol, drugs, through looking a certain way, through other people’s admiration and validation. ⚔️ . . And as empty as my hand is, just as empty are the promises of all those things. They will seem to temporarily work but soon enough you will need another dose. Because they do not work in the long run. ⚔️ . . To feel better on the inside, will only be handled on the inside. It’s very much an inside job. You can have all the worldly success, you can have every single designer handbag, you can have endless of people admiring you. And still, if you don’t go within, you will always feel you are going without. ⚔️ . . So seek inside Viking. Come from that place. And then use the outside in a productive manner. Do activities that have long lasting positive benefits. Be with people who are on the same internal path just further along. Replace self destructive words and thoughts with self loving ones. Separate past mistakes and who you are. Understand that you truly are unstoppable, unbreakable and unconquerable. You are. You just have to realise that yourself. Let this be the day that you do so. ⚔️🙏🏻❤️ . . #loveyou #thebestclan #mentalawarenessweek

A post shared by Svava (@thevikingmethod) on

Nyt Svava julkaisi humoristisen videon, jossa hän kertoi minkä vuoksi moni jättää treenin tekemättä, haastavamman työn hakematta ja jää huonoon parisuhteeseen. Kaikki johtuu naisen mukaan siitä, että aivot käyttäytyvät kuin laiskat ja kapinoivat teini-ikäiset.

https://www.instagram.com/thevikingmethod/

Svava vertaa ihmisten aivoja oikuttelevaan teini-ikäiseen, joka ei halua haasteita eikä muutoksia elämäänsä. Aivot pitävät mukavuudesta, minkä vuoksi monien sisäinen ääni käskee heitä jäämään aloilleen, nukkumaan pitkään, unohtamaan kuntosalin ja pitämään huonosti kohtelevan puolison. Svava yrittää kuitenkin herätellä ihmisiä taistelemaan tätä sisäistä ääntä vastaan ja tekemään omia päätöksiä ennen kuin aivot ehtivät alkaa taivuttelemaan heitä pois tavoitteidensa saavuttamisesta.

View this post on Instagram

Such a wonderful morning and afternoon with my Thor’s day private clients via zoom and I now have a bit of a break before my evening ones. ⚔️💪🏻 . . So am going to sit outside and finalise next few days sessions. For me that is so important; to have everything that I do with every client and in every class organised in advanced. Both for my head and my desire to give my people the very best training. ⚔️ . . So for good mental health: keep your home tidy, your body moving and your future tasks in order. …And don’t use the word bae. Still not a fucking word. ⚔️🙄 . . Hope you are all having a fantastic day my Best Clan. ⚔️🙏🏻😘 . . #beautifulday #lovewhatido #cantbeleggingsallthetime

A post shared by Svava (@thevikingmethod) on