Miehet heittelivät tavaroita parvekkeelta Helsingissä – yrittivät osua ihmisiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin Kalasatamassa sijaitsevasta kerrostalosta on pudoteltu tavaroita kadulla kulkeneiden ihmisten päälle. Nyt poliisi on ottanut kiinni kolme miestä, joiden epäillään pudotelleen vajaita oluttölkkejä kadulle samasta osoitteesta tiistai-iltana 2. kesäkuuta.

Korkealta pudotetut tölkit aiheuttivat vaaraa jalankulkijoille ja he joutuivat väistelemään niitä. Kerrostalohuoneistosta otettiin kiinni kolme alle 25-vuotiasta miestä, ja heidät vietiin Pasilan poliisivankilaan.

Poliisille oli tehty jo viime kuussa kolme rikosilmoitusta, joiden mukaan samasta kerrostalosta on heitetty tai pudonnut esineitä. Kadulle oli heitelty muun muassa numerokylttejä, paistinpannu ja lasisia esineitä. Nyt tapauksia on yhteensä viisi. Poliisi selvittää, onko kaikista niistä syytä epäillä samaa tai samoja henkilöitä.

Rikosnimikkeet jutuissa ovat tutkinnan tässä vaiheessa vahingonteko tai vaaran aiheuttaminen. Nimikkeet saattavat tarkentua tutkinnan edetessä. Poliisin tiedossa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut pudotettujen tavaroiden vuoksi. Ainakin osassa tapauksista toiminnasta on kuitenkin aiheutunut konkreettista vaaraa sivullisten terveydelle.