Julkkisparien erouutisia tulvii – psykologi kertoi syyn

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime viikkojen aikana moni julkkispariskunta on päättänyt erota. Koronaviruksen aiheuttama kotikaranteeni on ottanut koville henkisesti monia ihmisiä ja laittanut niin perheellisten kuin sinkkujenkin mielenterveyden toisinaan koetukselle.

Psykologi Courtney S. Warren kertoi Life & Style -sivustolle miksi niin moni pariskunta on päättänyt erota karanteenin ja sosiaalisen eristäytymisen aikana. Ihmissuhteiden kiemuroihin erikoistunut ammattilainen pitää suurena syynä eroihin sitä, että moni ihminen kokee nyt suurta stressiä, jonka lisäksi sopeutuminen rajoitettuihin sosiaalisiin kanssakäymisiin kodin ulkopuolella on voinut kiristää välejä oman kumppanin kanssa.

Warrenin mukaan parisuhteita voi tällä hetkellä rasittaa myös se, että omaa yksityisyyttä ja tilaa ei kumppaneilla juurikaan ole. Pysähtyminen on myös korostanut ihmisten omia henkisiä tiloja ja voinut tuoda pinnalle myös parisuhteissa asioita ja ongelmia, jotka ovat jo aiemminkin olleet läsnä, mutta joihin ei arjen rullatessa ole jaksettu kiinnittää huomiota. Karanteenin aikana moni on voinut myös arvioida elämäänsä uudelleen ja tehdä suuria päätöksiä.