Voitto Suomeen! Turku on Euroopan paras ilmastokaupunki

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen Turku on voittanut Euroopan parhaimman ilmastokaupungin tittelin keskikokoisten kaupunkien sarjassa. Euroopan parhaiden ilmastokaupunkien arvioinnin suoritti Euroopan Komission DG Joint Research Centre. Turun tavoitteena on olla hiilineutraali alue vuoteen 2029 mennessä.

– Turussa ilmastotyötä tehdään laajalla rintamalla. Mukana on kaupungin omien toimijoiden lisäksi yrityksiä, korkeakouluja ja asukkaita. Turun ilmastotyö perustuu valtuuston yksimielisesti hyväksymään ilmastosuunnitelmaan, joten hyvällä syyllä voidaan sanoa, että tämä palkinto on kaikkien turkulaisten yhteinen, kaupunginjohtaja Minna Arve iloitsee tiedotteessa.

Suurten kaupunkien voittajaksi valittiin Italian Torino ja pienten kaupunkien ilmastoystävällisin kaupunki on Italian Montaione. Valinnat perustuivat hakemuksiin ja kaikkeen kaupunkien Covenant of Mayors -järjestelmään toimittamaan tietoon. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve näkee Turun saaman kansainvälisen tunnustuksen pitkäjänteisen työn ja laajan yhteistyön ansioksi.