Koronavirus on vaikuttanut nukkumiseen ja uniin – tunnistatko nämä seuraukset?

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset näkevät toisinaan unia, joilla ei tunnu olevan mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Välillä unet kuitenkin tuntuvat käsittelevän juuri senhetkisiä kokemuksia ja tunteita. Ihmisten unet ovat sekoitus alitajunnan tuotetta ja oikeita tapahtumia, minkä vuoksi ne voivat hämmentää nukkujan jos hän sattuu muistamaan unen vielä herättyään.

Uniasiantuntija Erica Spiegelman kertoi Poosh-hyvinvointisivustolle, että unet ovat voimakas tapa käsitellä intensiivisiä tilanteita ja tapahtumia. Koronaviruksen aiheuttama ahdistus, pelko ja uutiset ovat saaneet ihmiset näkemään nyt enemmän unia. Tämä johtuu Spiegelmanin mukaan siitä, että moni kokee nyt poikkeuksellisen vahvoja tunteita laidasta laitaan.

Ihmiset ovat nähneet nyt poikkeuksellisen paljon unia ja heränneet niin, että he ovat vielä muistaneetkin uneksineensa. 2.000 ihmisellä tehdyn kyselyn mukaan 53 prosenttia näki enemmän unia kuin aiemmin. 21 prosenttia kertoi myös näkevänsä nyt koronaviruspandemian aikana enemmän painajaisia kuin aiemmin.