Ravintoloiden sulkeminen lisäsi päihdeongelmia Suomessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Päihdeneuvonnassa on opastettu ihmisiä 15 prosenttia enemmän koronakevään aikana. Vaikka ravintolat ja pubit ovat olleet kiinni, on ihmisten alkoholinkäyttö lisääntynyt kotona olemisen aikana. Yhteyttä ovat ottaneet erityisesti lomautetuksi joutuneet tai työnsä koronakriisin aikana menettäneet ihmiset.

Ympärivuorokautinen Päihdeneuvonta on tarkoitettu ihmisille, joiden oma tai läheistensä päihdekäyttö huolestuttaa. Koronakevät on saanut useiden ihmisten korkin helpommin auki, kun tutut rutiinit ovat puuttuneet arjesta. EHYT ry:n puhelimeen on soittanut maalis-, huhti- ja toukokuun aikana yhteensä 2.097 ihmistä. Trendin pelätään jatkuvan kesälomien jälkeen.

– Moni heistä on jo aiemmin juonut runsaasti tai käyttänyt muita päihteitä. Nyt käyttö on muuttunut jokapäiväiseksi, kuvaa Päihdeneuvonnan päällikkö Minttu Tavia.