Kaipaatko rauhallista menoa? WWF:n uusi Luontolive seuraa jokihelmisimpukoita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Raakut, eli jokihelmisimpukat, voivat elää 200-vuotiaaksi. Ne ovat kuitenkin vaarassa kuilla sukupuuttoon helmestyksen ja patojen yleistymisen vuoksi. WWF on nyt avannut uuden Luontoliven kuvaamaan jokihelmisimpukoiden verkkaista elämää.

– Luvassa on uskomattoman hidasta, rauhoittavaa ja kaunista kuvaa simpukoista ja niiden elinympäristöstä. Toimintaa tuskin on luvassa. En osaa kuvitella tätä hitaampaa ja rentouttavampaa viihdettä, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo.Laji rauhoitettiin vuonna 1955. WWF:n Luontolivessä seurattavat simpukat ovat saattaneet olla elossa jo ensimmäisen maailmansodan aikaan. Tällä hetkellä Luontolivessä seurataan raakkujen lisäksi sääksien elämää.