Upea näky videolle – pilvi kuin valtava UFO

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sääilmiöt vetävät toisinaan ulkomuotonsa puolesta vertoja elokuvien erikoistehosteille. Taannoin Yhdysvalloissa hämmästeltiin pilveä, jota olisi saattanut nopealla vilkaisulla luulla valtavaksi avaruusalukseksi.

Suurikokoinen pilvi ilmestyi Yhdysvaltojen New Mexicossa sijaitsevan Clovisin taivaalle 23. kesäkuuta. Paikallinen Christian J. Hernandez kuvasi hurjan näyn videoksi, joka on lähti nopeasti leviämään viraalina sosiaalisessa mediassa.

Videolla nähtävän kaltaisia pilviä kutsutaan toisinaan nimellä mothership clouds, eli emoaluspilvi niiden ufomaisen muodon ansiosta. Virallinen nimi on kuitenkin supersolu. Näyttävät myrskypilvet voivat olla myös vaarallisia, sillä ne voivat tuoda mukanaan syöksyvirtauksia, voimakkaita vesisateita, rakeita ja ukkosta.