Näin pilkot kaikki hedelmät oikein – keittiömestari näyttää mallia

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hedelmien kuorimiseen ja pilkkomiseen on lähes yhtä monta tapaa kuin syöjääkin. Moni kuorii hedelmät varmasti tavalla, joka tuntuu yksinkertaisimmalta. Se ei kuitenkaan välttämättä ole se nopein tai helpoin tapa saada hedelmien herkullinen sisältö esiin.

Hauskoja ja informatiivisia ruokavideoita YouTubessa julkaiseva Epicurious on tehnyt videon, jossa nähdään miten hedelmät kannattaa pilkkoa. Institute of Culinary Education -kokkikoulussa työskentelevä keittiömestari Frank Proto esittelee videolla taitojaan kokkiveitsen kanssa.

Videolla nähdään miten mies kuorii, kuutioi ja pilkkoo niin isoja kuin pienempiäkin hedelmiä. Tästä videosta ja miehen esittelemistä tekniikoista moni voisi ottaa oppia, koska Proton näyttämillä tavoilla hedelmistä menee myös mahdollisimman vähän syötävää hukkaan.