Röyhkeä varas Tampereella – harhautti ja nappasi pankkikortin laskuautomaatilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Röyhkeä varas vei laskuautomaatilla olleen henkilön pankkikortin harhauttamalla Tampereen Hämeenkadulla tiistaina 23. kesäkuuta. Varas heitti tekoa ennen lattialle viiden euron seteleitä.

– Asiakkaan kumartuessa nostamaan pudonneeksi luulemiaan seteleitä, hänen pankkikorttinsa anastettiin automaatista ja laitettiin tilalle toinen pankkikortti. Tekijä oli urkkinut kortin tunnusluvun ennen sen anastusta ja sai nostettua asiakkaan pankkikortilla rahaa. Poliisi tutkii tekoa maksuvälinepetoksena ja näpistyksenä. Tekijöinä oli kaksi ulkomaalaista miestä, joita ei tavoitettu, Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

– Tekotapa on hyvä tunnistaa ja myös sivullisten kannattaa kiinnittää huomiota, jos pankkiautomaatilla joku kurkistelee edellään asioivan tunnuslukua ja koittaa samalla harhauttaa laittamalla rahaa maahan tämän jalkoihin. Tämän kaltaisesta toiminnasta tulee ilmoittaa hätänumeron kautta poliisille.