Elokuvaohjaaja Joel Schumacher on kuollut – muistetaan Batman Forever ja Rankka päivä -elokuvista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monipuolisen uran Hollywoodissa tehnyt konkariohjaaja Joel Schumacher on kuollut. Hän kuoli 80-vuotiaana New Yorkissa sairastettuaan vuoden verran syöpää, uutisoi Variety.

Pukusuunnittelijana uransa aloittanut Schumacher alkoi 1970-luvulla kirjoittamaan käsikirjoituksia ja ohjasi lopulta vuonna 1981 nesimmäisen elokuvansa Apua, kutistuin. Todellinen läpimurto tapahtui Treffit Elmossa -draamaelokuvan ja The Lost Boys -vampyyriseikkailun myötä.

1990-luvun alussa Schumacher ohjasi muun muassa Michael Douglasin tähdittämän, kohutun Rankka päivä -elokuvan. Hän ohjasi myös supersankariseikkailut Batman Forever ja Batman & Robin, joiden värikäs ja huumorilla höystetty tyyli jakoi vahvasti mielipiteitä.

Myöhemmällä urallaan Schumacher keskittyi trillereihin kuten 8 mm – kahdeksan millimetriä, Phone Booth ja Numero 23. Viimeisinä töinään hän ohjasi kaksi jaksoa Netflixin House of Cards -sarjasta.