Facebook esitteli virtuaalilasiensa prototyyppiä – kuin aurinkolasit

Digi · Tim Isokivi

Virtuaalikypärien ei tarvitse todennäköisesti olla tulevaisuudessa isokokoisia päähän puettavia laitteita. Ne voivat muistuttaa jopa perinteisiä aurinkolaiseja, ainakin mikäli Facebookin tuoreimpiin suunnitelmiin on uskominen.

Facebookin Reality Labs on luonut prototyypin huomattavasti aikaisempaa kevyemmistä ja pienemmistä virtuaalilaisesta. Niiden hologrammikalvoihin ja laserprojektioon perustuvat näytöt ovat vain alle 9 milliä paksut, huomattavasti nykyisten virtuaalikypärien LCD tai OLED -näyttöjä ohuemmat.

Lasien prototyypillä voidaan toistaiseksi katsella vain mustavihreitä kuvia. Reality Labs kuitenkin työstää parhaillaan versiota, joka kykenee näyttämään värejä laajemmalta skaalalta. Yhtiön tavoitteena on myös parantaa lasien resoluutiota ja poistaa näkyvät pikselit, uutisoi Engadget.