Koronavirus aiheutti miehelle 4 tunnin erektion

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koko ihmiskuntaa parhaillaan riivaava koronapandemia on aiheuttanut paljon ihmetystä lääketieteen parissa, emmekä vieläkään tiedä COVID-19 -viruksen kaikkia ominaisuuksia. Nyt Ranskassa on havaittu erikoinen oire koronavirukseen sairastuneelle iäkkäälle miehellä.

62-vuotias mies sai nimittäin peräti neljä tuntia kestäneen erektion. Kyseessä oli priapismi, joka on usein kivulias pitkittynyt erektio, joka ei välttämättä liity lainkaan seksuaaliseen kiihottumisen. Lääkärien mukaan tässä tapauksessa syy löytyi koronaviruksesta, koska se aiheutti penikseen verihyytymiä ja siten erektion.

Koronaviruksen on jo aiemmin todettu aiheuttavan sairastuneilla erittäin yleisesti verihyytymiä esimerkiksi raajoissa ja ongelmien jatkuvan jopa viikkojen ajan. Ne ovat yksi virukseen sairastumisen seurauksista ja aiheuttavat myös sydänkohtauksia. Ranskalaisten lääkärien mukaan kyseessä oli ensimmäinen koronatapaus, joka on yhdistetty priapismiin. Tapaus ei välttämättä jää kuitenkaan viimeiseksi.

Asiasta uutisoi lääketieteen ammattilehti The American Journal of Emergency Medicine.