Koronavirus leviää suomalaisilla rakennustyömailla – viruslinko nujerrettava karanteenilla?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomalaisilla rakennustyömailla on todettu koronavirustartunnan ryppäitä. Syynä on tuontityöntekijöiden yhteiset ja ahtaat majoitustilat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että rakennustyömiehet noudattavat entistäkin parempaa hygieniaa ja kahden viikon karanteenia.

– Lähikontaktien minimoiminen, käsihygienia, työvälineiden ja sosiaalitilojen puhdistus, työmaan siisteys ja riskiarvioon perustuva henkilökohtaisen suojainten käyttö sekä mahdollisen yhteismajoituksen siisteys ja hygieniajärjestelyt torjuvat taudin leviämistä, THL muistuttaa.

Mikäli työntekijä tulee Suomeen ulkomailta, on hänen noudatettava 14 vuorokauden pituista karanteenia. Karanteeni ei ole pakollinen Baltiasta, Norjasta, Tanskasta tai Islannista saapuville. Karanteenissa ihmisen on huolehdittava siitä, että muut eivät altistu virukselle missään olosuhteissa.