West Hollywoodiin maskipakko – ilman suojaa kulkevalle rapsahtaa sakot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Los Angelesin West Hollywood on asettanut määräyksen, jonka mukaan kaikkien kadulla liikkuvien ja kaupungin palveluita käyttävien on pukeuduttava hengityssuojaan. Koronavirustartuntojen määrä on ollut kasvussa rajoitusten hellittämisen jälkeen.

West Hollywoodin poliisi on tiedottanut, että ilman hengityssuojaa julkisilla paikoilla kulkeville voi rapsahtaa 250 dollarin suuruinen sakko. Sakon päälle lisätään 50 dollarin suuruinen maksu, joten summa kohoaa yhteensä 300 dollariin. Maskipakon avulla yritetään hillitä koronaviruksen leviämistä.

Poliisi tiedotti asiasta äsken Twitterissä. Maskien käyttöä on vastustettu ympäri Yhdysvaltoja. Siitä halutaa kuitenkin samankaltainen käytäntö tartunta-aikana kuten esimerkiksi polkupyöräkypärän käytöstä pyöräillessä tai pelastusliivien käytöstä veneillessä.