Fallout-pelisarjan pohjalta tehdään televisiosarja – taustalla Westworldin luojat

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosituissa Fallout-peleissä pelaaja joutuu keskelle ydinsodan jälkeistä joutomaata, jossa hän kohtaa niin vihollisia kuin ystäviäkin. Nyt pelin pohjalta ollaan tekemässä televisiosarjaa.

HBO:n Westworld-sarjan luoneet Jonathan Nolan ja Lisa Joy työstävät parhaillaan Falloutiin perustuvaa televisiosarjaa. Sarjan tuottaa Amazon Prime -suoratoistopalvelulle pariskunnan Kilter Films -tuotantoyhtiö yhteistyössä pelisarjan tuoreimmat osat tuottaneiden Bethesda Games Studios ja Betesda Softworks -yhtiöiden kanssa, uutisoi Variety.

Televisiosarjan kerrotaan säilyttävän pelisarjan rankan tunnelman unohtamatta kuitenkaan niiden ironista huumoria ja b-elokuvaviittauksia. Fallout-pelisarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1997, saavuttaen nopeasti roolipelien ystävien suosion sen retrofuturistisen miljöön ja mustan huumorin ansiosta. Sarjan viimeisin osa, moninpelikeskeinen Fallout 76 ilmestyi vuonna 2018.