Japanilaismies on nyt ninja-maisteri – ensimmäinen maailmassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen Genichi Mitsuhashi on suorittanut taatusti ainutlaatuisen maisterintutkinnon. Hän on tiettävästi maailman ensimmäinen ninjatutkimuksen maisteri.

45-vuotias Mitsuhashi opiskeli kaksi vuotta ninjojen historiaa, perinteitä ja taistelutekniikoita Mien yliopistossa. Opintoihin lukeutui muun muassa itsepuolustuslajien perustekniikoiden ja huomaamattoman vuorikiipeilyn opettelua. Mien yliopisto perusti vuonna 2018 Igaan kansainvälisen ninjatutkimuslaitoksen, joka on maailman ensimmäinen laatuaan.

Ninjat olivat Feodaalisessa Japanissa toimineita palkkasotilaita, jotka harjoittivat muun muassa vakoilua, salamurhia, sabotaasia ja erilaisia sissisodankäynnin muotoja. Mitsuhashin mukaan monet ninjat olivat myös itsenäisiä viljelijöitä. Mutsuhashi muutti Igan seudulle ymmärtääkseen paremmin, kuinka alueella satoja vuosia sitten asuneet ninjat elivät.

Ninjatutkimuksen professori Yuji Yamada kuvaili Mitsuhashia omistautuneeksi opiskelijaksi. Seuraavaksi miehen tavoitteena on suorittaa ninjatutkimuksen tohtorintutkinto, uutisoi CNN.