Teslan kojelautakamera ikuisti hurjan tilanteen – väistöliike pelasti kohti lentäneeltä renkaalta

Autot Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka ajamista ei vielä kannata jättää autojen autopilot-järjestelmien harteille, voi niistä olla apua hätätilanteissa. Tuoreella viraalivideolla onnettomuudelta vältytään sekä Teslan itseohjaavan ominaisuuden että kuljettajan nopeiden refleksien ansiosta.

Kojelautakameran videolla Tesla Model 3 -auton kuljettaja joutuu vaaralliseen tilanteeseen Los Angelesissa. Kohti lentävä irronnut rengas on vaarassa osua hänen autoonsa. Onnettomuudelta kuitenkin vältytään täpärän väistöliikkeen ansiosta.

Kuljettajan mukaan hän teki väistöliikkeen itse Teslan sijaan. Autopilottiominaisuuden ansiosta hän ehti kuitenkin nähdä kohti lentävän renkaan hyvissä ajoin. Auton itseohjaava järjestelmä myös käänsi ajoneuvon nopeasti takaisin oikealle kaistalle, minkä ansiosta muihin autoihin törmäämiseltä vältyttiin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.