Lähde virtuaalimatkalle Presidentinlinnaan – avoimet ovet netin välityksellä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingissä sijaitseva Presidentinlinna ei voi järjestää tänä vuonna avointen ovien tapahtumaa koronaviruspandemian vuoksi. Ihmiset pääsevät nyt tutustumaan Linnan saleihin ja sisustukseen taideteoksineen virtuaalisesti netin kautta.

Presidentinlinna on 200 vuotta vanha. Se valmistui alunperin kauppiaskartanoksi, mutta muuttui keisarilliseksi palatsiksi vuonna 1837. Rakennuksen on suunnitellut Pehr Granstedt ja viimeistellyt Carl Ludvig Engel.

– Oman keisarillisen taidekokoelman lisäksi Presidentinlinnassa on esillä Ateneumin Presidentinlinnaan tallettamia teoksia. Keisarilliseen taidekokoelmaan kuuluu muun muassa Albert Edelfeltin, Werner Holmbergin, Ferdinand von Wrightin, Hjalmar Munsterhjelmin ja Akseli Gallen-Kallelan teoksia. Kokoelmiin kuuluvat myös pronssiset rintaveistokset kaikista tasavallan presidenteistä sekä muotokuvat heidän puolisoistaan, Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa.

Pääset vierailemaan Presidentinlinnassa tästä.