Kirja paljastaa: Michael Jackson haaveili kuolemattomuudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Michael Jackson kuoli kesäkuussa 2009 lääkkeiden yliannostuksen aiheuttamaan sydänkohtaukseen. Tuore paljastuskirja kertoo tähden haaveilleen kuolemattomuudesta ja legendan maineesta vielä vähän ennen poismenoaan.

Dylan Howardin Bad: An Unprecedented Investigation into the Michael Jackson Cofer-Up -kirja sisältää osia tähden kirjoittamista muistiinpanoista. Niissä tähti paitsi kertoi pelkäävänsä jonkun haluavan tappaa hänet, myös ilmaisi toivonsa kuolemattoman maineen saavutaamisesta Charlie Chaplinin ja Walt Disneyn tavoin. Hän myös haaveili nousevansa maailman ensimmäiseksi multimijardööri-viihdetaiteilija-näyttelijä-ohjaajaksi ja asetti tavoitteekseen tienata 20 miljoonaa dollaria viikossa.

Jackson suunnitteli tienaavansa valtavan viikkopalkan järjestämällä konsertteja Cirque du Soleilin kanssa ja solmimalla brändisopimuksia Niken kaltaisten yhtiöiden kanssa. The Mirror -lehden mukaan muusikon tavoitteena oli laajentaa repertuaariaan musiikista elokuvien pariin ja ohjata uusia versioita elokuvista kuten Sukelluslaivalla maapallon ympäri sekä Simbadin uudet seikkailut.

– Jos en keskity elokuvateollisuuteen, ei minusta koskaan tule kuolematonta, Jacksonin kerrotaan kirjoittaneen.