Banksy muistutti maskin käytöstä metrossa – maalaus siivottiin nopeasti pois

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Katutaiteilija Banksyn teokset ovat nousseet jopa miljoonien eurojen arvoisiksi. Nyt taiteilijan tuore työ on päätynyt hävitetyksi vain tunteja sen maalaamisen jälkeen.

Banksy oli luonut Lontoon metron vaunuun työn aivastavasta rotasta. Teoksen tarkoituksena oli kehottaa ihmisiä käyttämään kasvosuojia. Banksy julkaisi myös Instagramissa videon, joka paljastaa kuinka hän toteutti metrovaunuun tehdyt maalaukset.

Lontoon joukkoliikenteestä vastaavan TfL:n mukaan Banksyn teos rikkoi heidän tarkkaa graffitien vastaista käytäntöään. TfL:n edustaja kertoi CNN-uutissivustolle arvostavansa kehotusta käyttää suojamaskia, ja liikennelaitoskin tarjosi Banksylle mahdollisuuden luoda teos uudelleen sopivampaan paikkaan.

 

View this post on Instagram

. . If you don’t mask – you don’t get.

A post shared by Banksy (@banksy) on