IKEA julkaisi uudet kasvispyörykät – klassikko meni uusiksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

IKEA-tavaratalo on esimerkiksi opiskelijoiden ja lapsiperheiden suosikkikohde edullisten huonekalujen sekä herkullisten lihapulliensa ansiosta. Osa ihmisistä käy IKEA:ssa ainoastaan syömässä. Nyt legendaariset lihapullat ovat saaneet haastajan.

Uudet ja lihattomat kasvipohjaiset pyörykät on valmistettu keltaisesta herneproteiinista, kaurasta, perunoista, sipulista ja omenasta. Tavaratalosta tiedotetaan, että kasviproteiinista huolimatta ne maistuvat aidolle lihapullalle. Tarkoituksena on keventää yhtiön ilmastojalanjälkeä. Uudet pyörykät tulevat myyntiin 10. elokuuta.

– IKEA myy maailmanlaajuisesti yli miljardi lihapullaa vuosittain. Jos esimerkiksi noin 20 prosenttia lihapullamyynnistämme korvattaisiin kasviproteiinipyöryköiden myynnillä, se merkitsisi noin kahdeksan prosenttia pienempää ilmastojalanjälkeä IKEA Food -liiketoiminnalle, kertoo Ingka-konsernin IKEA Food -liiketoiminnan vastuullisuuspäällikkö Sharla Halvorson.