Koronakevät vei suomalaiset puutarhaan – taimikauppa kävi kiivaana

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronakevät on vaikuttanut tuhoisasti esimerkiksi ravintola- ja kulttuurialaan, mutta osa yrityksistä on tehnyt ennätystuloksen poikkeusaikana. Esimerkiksi puutarhat ja taimikaupat ovat myyneet runsaasti tuotteitaan tänä keväänä, kun ihmiset ovat innostuneet panostamaan pihoihinsa.

Ulkomaan matkojen tai kyläreissujen sijaan ihmiset ovat ymmärtäneet oman kodin merkityksen. Karanteenikevät on innostanut suomalaiset pesänrakennuspuuhiin ja etenkin puutarhat on myllätty uusiksi ja upeaan loistoonsa.

– Aikaisin alkanut ja vilkkaana jatkunut kevätsesonki on tyhjentänyt puutarhamyymälät tehokkaasti tavallista aikaisemmin jo kesäkuun alussa, kun tavallisesti juhannus hiljentää puutarhakaupan. Monet kasvilajit ja -lajikkeet on myyty loppuun, Taimistoviljelijät ry kertoo.