Kasvojen koskettelusta varoittavaa laitetta kehittänyt tutkija sairaalaan – magneetit juuttuivat nenään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn tarkoitettua keksintöä kehitellyt tutkija on joutunut sairaalaan. Sairaalareissu johtui kuitenkin virustartuntaa erikoisemmasta syystä.

Australialaisen astrofyysikko Daniel Reardonin tarkoituksena oli kehitellä sensori, joka varoittaisi silloin kun kädet ovat liian lähellä kasvoja. Kaulakorua muistuttava keksintö olisi koostunut pienistä magneeteista. Rearfodin ongelmat alkoivat hänen aseteltua magneetteja kasvoilleen.

Tutkijan nenäänsä asettamat magneetit vetivät toisiaan puoleensa, ja pian ne olivat jumissa. Reardon ei saanut niitä ulos omin avuin ja niinpä hän joutui hakeutumaan sairaalahoitoon. Lääkärit onnistuivat lopulta poistamaan magneetit miehen sieraimista.

– On sanomattakin selvää, etten aio enää leikkiä magneeteilla, Reardon totesi The Guardian -lehdelle.