Haluatko juhlia kavereiden kanssa etänä? Tämän sovelluksen avulla se onnistuu

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien sosiaalinen elämä on kokenut kolauksen koronavirusepidemian myötä. Baarien ja isojen ihmisryhmien vältteleminen ei kuitenkaan nykyaikana tarkoita sitä, etteikö illanistujaisisten viettämisestä tarvitsisi kokonaan luopua.

Houseparty-niminen sovellus mahdollistaa juhlimisen ja illanistujaiset myös sosiaalisen eristyksen aikana. Sovellukseen lisättyjen ystävien kanssa voidaan järjestää juhlia, joita vietetään älypuhelimen tai tietokoneen kameran välityksellä. Osallistujat voivat myös pelata keskenään erilaisia pelejä kuten tietovisaa ja piirrustusleikkiä.

Houseparty julkaistiin alun perin jo vuonna 2016. Sovellus osoittautui nopeasti menestykseksi, ja vuonna 2019 sen osti Fortnite-pelistä tunnettu Epic Games. Housepartyn kysyntä on kuitenkin Google Trends -palvelun mukaan lisääntynyt etenkin Yhdysvalloissa viime viikkojen aikana jopa 300 prosentin edestä.