Säästä rahaa etätöiden avulla – näillä keinoilla onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Etänä tehdyissä töissä on etuja sekä haittoja. Huonona puolena mainittakoon yksinäisyys ja työyhteisön puuttuminen. Lisäksi työaikojen raja saattaa häilyä, jos työskentelee kotoa käsin. Tutkimusten mukaan ihminen tekee keskimääräisesti enemmän töitä kotona kuin toimistossa.

Toisaalta etätyö antaa vapauden suunnitella työpäivän aikataulua joustavammin ja samalla välttyy esimerkiksi ruuhkaisilta työmatkoilta. Etätyön avulla voi säästää kahvi- ja lounaskustannuksista, koska ruoka valmistetaan kotona tai haetaan edullisemmin kodin lähiravintolasta. Kotona työskennellessä ei myöskään ajaudu vahingossa ostoskeskuksiin shoppailemaan.

Bensakustannukset tai julkisten liikkennevälineiden lippurahat säästyvät etätöitä tehdessä. Samalla säästyy reilusti aikaa, jonka voi käyttää tehokkaasti työskentelemiseen matkustamisen sijaan. Kuten sanottu: Aika on rahaa.