Bernhardinkoiran pelastamiseksi operaatio vuorella – sai onnellisen lopun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bernhardinkoirista on ollut historian aikana korvaamatonta apua pelastustehtävissä vuoristoisissa, kuten Alpeilla. Taannoin roolit kuitenkin kääntyivät Englannin Cumbriassa.

Daisy-niminen bernhardinkoira oli vaeltamassa omistajiensa kanssa Englannin korkeimmalla vuorella, Scafell Pikellä. Kesken matkan koira alkoi osoittamaan merkkejä jalkakivuista eikä suostunut enää liikkumaan eteenpäin. Omistajien täytyi hälyttää paikalle apua.

Daisyä avustamaan saapui Wasdale Mountain Rescue -pelastustiimin 16 jäsentä. Heidän ansiostaan 55 kiloa painava koira saatiin lopulta alas vuorelta turvallisesti. Wasdale Mountain Rescue Teamin mukaan Daisy voi aamulla jälleen paremmin, vaikka vaikuttikin hieman nolostuneelta toimittuaan alpeilla brandytynnyri kaulalla vaivattomasti liikkuvien bernhardinkoirien imagon vastaisesti.

 

Some photos of the team helping Daisy during last nights call out.(see incident report 28 for more details and a link to a video)

Publiée par Wasdale Mountain Rescue Team sur Samedi 25 juillet 2020