Ellen DeGeneres Show kulisseissa kuohuu – anteeksipyyntö kohupaljastuksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keskusteluohjelma Ellen DeGeneres Show on ollut pitkään maineessa positiivisen asenteen lippulaivana, mutta nyt sarjan kulisseissa kuohuu. Julki tulleiden syytösten mukaan sarjan työntekijät ovat joutuneet uhkailun, rasismin ja työpaikkakiusaamisen kohteiksi.

Lukuisat Ellen Degeneres Show’n nykyiset ja entiset työntekijät puhuivat suunsa puhtaaksi ohjelman toksiseksi kuvaillusta työpaikkakulttuurista Buzzfeed Newsin tuoreessa paljastusartikkelissa. Heidän mukaansa työntekijät olivat muun muassa saaneet potkuja sairasloman pitämisen vuoksi, joutuneet toistuvasti kuuntelemaan rasistisia kommentteja, ja heitä oli kielletty puhumasta suoraan DeGeneresille. Vaikka sarjassa jatkuvasti kehotetaan kiltteyteen ja ystävällisyyteen, joutuivat työntekijät elämään pelon kulttuurissa jossa heitä kiellettiin nostamasta ylös ongelmia.

Syytösten vakavuuden vuoksi WarnerMedia-tuotantoyhtiö on aloittanut niihin liittyvät sisäiset tutkinnat. Useimpien ex-työntekijöiden mukaan ongelmat johtuivat pääasiassa sarjan johtavista tuottajista. He kuitenkin haluaisivat myös DeGeneresin ottavan niistä vastuuta, sillä sarjan nimessä on hänen nimensä.

Ellen DeGeneres on sittemmin pahoitellut asiaa työryhmälle osoittamassaan viestissä. Tähden mukaan hän ei ole voinut olla vastuussa kaikesta ohjelman kasvaessa valtavasti vuosien varrella, eivätkä kaikki johtoryhmän jäsenet tehneet työtään niin kuin hän olisi toivonut. DeGeneres vannoo asioiden muuttuvan ja kertoo pitävänsä huolen siitä ettei mitään syytösten kaltaista enää tapahdu, uutisoi The Hollywood Reporter.