Huumekuriirien lentokone putosi – kokaiinilasti painoi liikaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Salakuljettajien lento loppui taannoin lyhyeen Papua-Uudessa-Guineassa. Australiaan matkalla ollut lentokone putosi maahan pian lähdön jälkeen liian suuren huumelastin ansiosta.

Cessna-pienkone oli noussut ilmaan syrjäiseltä kiitoradalta saarivaltion etelärannikolta. Konetta oli lennetty vain noin 900 metrin korkeudessa tutkien välttämiseksi. Se kuitenkin teki hätälaskun pian nousun jälkeen liian suuren painon vuoksi.

Pienkone löydettiin Independent-lehden mukaan hylättynä ja tyhjänä, mutta poliisit pidättivät myöhemmin kaikki viisi epäiltyä salakuljettajaa ja yhteensä 500 kiloa kokaiinia. Lastin arvo oli yhteensä yli 67 000 euroa. Pidätetyillä kerrotaan olevan yhteyksiä Italian järjestäytyneeseen rikollisuuteen.