Valtava räjähdys tuhosi Libanonin pääkaupunkia – valtava sienipilvi kohosi keskelle kaupunkia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Libanonin pääkaupungissa, Beirutissa todistettiin tiistaina järkyttävää tragediaa. Kaupungin satamassa tapahtui kaksi tuhoisaa räjähdystä. Räjähdykset olivat niin voimakkaita, että niiden vaikutukset tunnettiin jopa 200 kilometrin päässä.

Internetissä leivisi nopeasti lukuisia räjähdyksestä taltioituja videoita. Niissä räjähdys paljastuu niin suureksi, että kaupungin ylle nousi sienipilvi. Tähän mennessä yli 100 kuolonuhria ja tuhansia loukkaantuneita vaatineen räjähdyksen uskotaan saaneen alkunsa ilotulitetehtaassa syttyneestä tulipalosta.

Järkyttävät videot keskellä kaupunkia nousseesta sienipilvestä aiheuttivat internetissä spekulaatiota tahallisesta pommi-iskusta ja jopa ydinaseen käytöstä. Sienen muotoisia pilviä ja voimakkaita paineaaltoja voi kuitenkin syntyä minkä tahansa voimakkaan ja suurikokoisen räjähdyksen yhteydessä.