Salainen palvelu ampui miehen Valkoisen talon pihalla – Trumpin lehdistötilaisuus keskeytettiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin pitämä päivittäinen lehdistötiedote sai tiistaina dramaattisen käänteen. Salainen palvelu ohjasi presidentin hetkeksi pois tilaisuudesta, sillä Valkoisen talon ulkopuolella oli kerrottu liikkuneen aseistautunut mies.

Salaisen palvelun edustajan kerrottiin myöhemmin ampuneen 51-vuotiaan miehen Valkoisen talon pihalla. Mies oli salaisen palvelun mukaan kertonut olevansa aseistautunut ja vetänyt taskustaan esineen, jota hän osoitti viranomaista kohti. Sekä asemies että yksi salaisen palvelun edustajista toimitettiin sairaalaan ampumavälikohtauksen jäljiltä.

Välikohtauksesta ei ole toistaiseksi paljastettu enempää tietoa. New York Post -lehden mukaan Trump palasi myöhemmin jatkamaan lehdistötilaisuuttaan. Presidentti kommentoi tapausta kertomalla, ettei hän ei ollut pelännyt henkensä edestä sen aikana.