Ostitko Biltemasta kelluntaliivit? Lopeta heti käyttäminen

Ohhoh! · Stara.fi

Biltema-kauppaketju kutsuu takaisin ilmatäytteiset kelluntaliivit käyttöturvallisuuteen liittyvää toimenpidettä varten. Asiakkaita, joilla on ilmatäytteiset kelluntaliivit tuotenumerolla 25-5528, 25-5529 ja 25-5540, kehotetaan lopettamaan tuotteen käyttäminen ja ottamaan yhteyttä lähimpään Biltema-tavarataloon lisälukitusyksikön asentamista varten.

Kyseisiin kelluntaliivimalleihin liittyy riski, että niiden kaasupatruunat voivat kiertyä irti, jolloin liivi ei täyty veden varaan jouduttaessa. Jos patruuna irtoaa, kelluntaliivi ei toimi käyttöturvallisuuden edellyttämällä tavalla. Kelluntaliivit, joita takaisinkutsu koskee, on valmistettu ennen vuotta 2020. Liivin valmistusvuosi on ilmoitettu sen sisäpuolella olevassa lapussa. Tuotteista puuttuu lukitusmekanismi, joka estää kaasupatruunan irtoamisen.

Toimenpide on ilmainen, ja asiakas voi asentaa osan myös itse tai vaihtoehtoisesti Bilteman henkilökunta tekee sen asiakkaan puolesta. Lukitusyksikön saadakseen asiakkaalla tulee olla mukanaan itse tuote tai ostotosite tuotteesta. Toimenpide on Ruotsin kuluttajaviraston yksikön tuoteturvallisuuteen liittyvä vaatimus, ja se koskee kaikkia markkinoilla olevia ilmatäytteisiä pelastus- ja kelluntaliivejä.