Suklaata satoi taivaalta Sveitsissä – syynä suklaatehtaan tekninen vika

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sveitsi tunnetaan laadukkaasta suklaastaan, mutta moni tuskin osaisi odottaa sitä satavan maassa jopa taivaalta. Asukkaiden hämmästykseksi eräässä sveitsiläiskylässä todistettiin juurikin tällaista sääilmiötä.

Oltenin kylän päälle satoi keskiviikkoa hienoa suklaapulveria. Erikoisen ilmiön taustalla oli läheisessä Lindt & Spruenglin suklaatehtaassa ilmennyt vika. Suklaatehtaan ilmanvaihtojärjestelmässä oli ilmennyt vika, minnkä myötä pieniä murskattuja kaakaopavun palasia pääsi leijailemaan tehtaan ulkopuolelle.

Pienet hippuset levisivät nopeasti läheiseen Oltenin kylään voimakkaan tuulen ansiosta. Suklaapulverin kerrotaan olleen vaaratonta niin ihmisille kuin ympäristöllekin, ja ilmanvaihtojärjestelmä on Associated Press -uutistoimiston mukaan sittemmin korjattu.