Googlessa häiriöitä ympäri maailman – myös Gmail ongelmissa

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Googlen palveluiden käyttäjät ovat saattaneet törmätä ongelmiin torstaina. Vika ei suinkaan koske ainoastaan Googlen suomalaisia käyttäjiä, vaan kyseessä on maailmanlaajuinen ongelma.

Häiriö on koskenut erityisesti Googlen Gmail-sähköpostin käyttäjiä. Se on kuitenkin koskenut myös Googlen hakupalvelua, Google Driveä ja Youtubea. Käyttäjät ovat raportoineet esimerkiksi sähköpostien liitetiedostojen lisäämisen tuottaneen ongelmia, ja joissain tapauksissa esimerkiksi sähköpostin kirjoittaminen tai niihin vastaaminen ei ole onnistunut lainkaan.

Ongelmia on ilmennyt myös muun muassa videoiden lataamisessa Youtube-palveluun. Downdetector-sivuston mukaan Googlessa ilmenneitä vikoja ilmoitettiin erityisesti torstain aamukahdeksasta eteenpäin. Google on ilmoittanut tutkivansa parhaillaan ongelmaa ja pyrkivänsä korjaamaan sen mahdollisimman nopeasti.