Polkupyörävaras jäi kiinni Helsingissä – epäillään yhteensä 40 pyörävarkaudesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisi on napannut polkupyöriä sarjana varastelleen miehen. Poliisi suoritti noin parikymppisen henkilön kotiin etsinnän vihjeen perusteella. Asunnosta löydettiin ja takavarikoitiin anastettuja polkupyöriä.

‒ Sama mies oli poliisilla kiinni heinäkuussa niin ikään pyörävarkauksista epäiltynä. Mies on kertonut esitutkinnassa, että hän on anastanut kalliita polkupyöriä, tuunannut niitä eri näköiseksi ja myynyt eteenpäin netissä. Motiiviksi hän on kertonut huumeiden käytön rahoituksen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Käräjäoikeus vangitsi miehen lauantaina 22. elokuuta todennäköisin syin neljästäkymmenestä pyörävarkaudesta epäiltynä. Poliisilla on takavarikossa sama määrä polkupyöriä. Asiassa on nostettava syyte lokakuun puoleenväliin mennessä.

‒ Epäily rikosvyyhti selvisi ennen kaikkea rikostutkijan perusteellisen työn tuloksena, Juvonen kiittelee.